Hirdetés
. Hirdetés

Tele van adathalász appokkal a Google Play!

|

A rosszindulatú programok népszerű online fizető-szolgáltatások alkalmazásainak adják ki magukat.

Hirdetés

A Google komoly erőfeszítéseket tesz, hogy megtisztítsa androidos alkalmazásboltját, a Google Playt, ennek ellenére sokszor átcsúsznak a szűrőjén rosszindulatú alkalmazások. Ezt tették azok az adathalász programok is, amelyek népszerű fizetési szolgáltatások kliens-alkalmazásainak álcázták magukat. A PhishLabs IT-biztonsági kutatócég munkatársai 2016 eleje óta 11 ilyet találtak a Google Play-ben!

Az alkalmazások módszere egyszerű, de hatékony: olyan bejelentkezési oldalakat jelenítenek meg, amelyek megszólalásig hasonlítanak a szolgáltatások webhelyeihez. Ezek az adathalász oldalak a támadók által regisztrált domainekről származnak, de mivel az alkalmazásokon belül töltődnek be, a felhasználók nem látják a tényleges helyüket.

A PhishLabs nem nevezte meg a célba vett online fizető szolgáltatásokat. De az ilyen szolgáltatások webhelyei szinte mindig megadják a hivatkozásokat a hivatalos mobil-alkalmazásokhoz: érdemes ezeket követniük, ahelyett, hogy kézzel keresgélnénk a Play kínálatában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.