Hirdetés
. Hirdetés

Teljes tárolótitkosítás Android 6.0-eszközökön

|

Már az előző Android-változatnál szerette volna kötelezővé tenni a teljes adattitkosítást a Google, azonban erről teljesítményproblémák miatt letett.

Hirdetés

Hogy adatbiztonság terén felvegye a versenyt az Android az iOS-szel (amely alapból titkosítja a felhasználók adatait), a Google a gyártóknak szánt új iránymutatása kötelezővé teszi a teljes tárolótitkosítást a nem kis memóriájúnak minősített olyan, az Android 6.0-t futtató eszközökön, amelyek támogatják a biztonságos záróképernyő használatát. Továbbá ha az eszköz Advanced Encryption Standard (AES) titkosítási műveleti sebessége meghaladja az 50 MB/s-ot, a teljes titkosítási funkciót alapértelmezetté kell tenni a gyári üzembeállítás során. Legalább 128 bites AES kulcsot kell alkalmazni, a tárolóterületre sohasem szabad felírni a titkosító kulcsot, amelyet egy másik, a lezáró képernyő jelszavából generált kulccsal kell titkosítani, valamint a titkosító kulcsot még titkosított állapotban sem szabad a készülékről elküldeni.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.