Hirdetés
. Hirdetés

Titkos hátsó ajtó van a WhatsAppban!

|

A Facebook tud róla, de nem izgatja magát különösebben.

Hirdetés

A WhatsAppot az egyik legbiztonságosabb üzenetküldő alkalmazásnak hiszik, mert titkosítja a csevegést. Úgy tűnik azonban, hogy van benne egy hátsó ajtó, amin keresztül az üzenetek kikémlelhetők.

A lehetőséget Tobias Boelter, a University of California titkosítási és biztonsági kutatója fedezte fel, aki szerint így a Facebook és mások beleolvashatnak a csevegésekbe.

A Facebook azt állítja, ilyet a részükről soha senki sem csinált, de Kirstie Ball professzor, a Centre for Research into Information, Surveillance and Privacy társigazgatója szerint a hátsó ajtó súlyosan fenyegeti a szólásszabadságot, és igazi aranybányát jelent a biztonsági szolgálatok számára.

Boelter már 2016 áprilisában jelezte aggályait a Facebooknak. Azt a választ kapta, hogy tudnak a lehetőségről, és "elvárható viselkedésnek" tekintik.

A WhatsApp szerint a funkció nem a kormányszerveket hivatott segíteni. A cég technikai leírást tett közzé titkosítási eljárásáról, és azt mondja, hogy a teljes transzparencia érdekében minden kormányzati megkeresésekről beszámol a Facebook Government Requests Reportban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.