Hirdetés
. Hirdetés

Titkos nyomkövetéssel vádolják a Google-t

|

A felperes szerint a cég Android és iPhone mobilokon is a felhasználó tiltása ellenére rögzítette és elraktározta a mozgásokat.

Hirdetés

Hirdetés

A Google-t azzal vádolják, hogy illegálisan követte nyomon több millió olyan iPhone és Android felhasználó mobilját, akik pedig a Beállításokban kifejezetten letiltották ezt.

A múlt héten egy San Francisco-i bíróságra benyújtott panasz szerint a Google hamisan keltette felhasználóiban azt a hitet, hogy ha kikapcsolják a Helyelőzmények használata funkciót, akkor nem követik nyomon mozgásukat, miközben a cég igenis megfigyelte, és elraktározta mindezen adatokat.

A felperes egy San Diego-i férfi, bizonyos Napoleon Patacsil, aki szerint a Google megsértette a kaliforniai adatvédelmi törvényeket, és behatolt a magánszférájába.

Patacsil azt állítja, hogy a Google androidos és iPhone mobilján is nyomon követte őt. A férfi csoportos pert szeretne, hogy más felhasználók is csatlakozhassanak az eljáráshoz.

A Google egyelőre nem kommentálta a panaszt. Webhelyén jelenleg annyi áll, hogy a Helyelőzmények kikapcsolása más helyszolgáltatásokat nem érint, és egyes szolgáltatások (például a kereső és a térkép) a kikapcsolás után is eltárolhatnak adatokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.