Hirdetés
. Hirdetés

Több száz Android mobilapp ultrahanggal kémkedik tulajdonosa után!

|

Vannak köztük olyanok is, amelyeket sok millióan töltöttek le.

Hirdetés

Egyre nagyobb veszélyben van a magánéletünk, a kutatók ugyanis több száz olyan mobilappot találtak, amelyik ultrahangot használ a felhasználók nyomkövetésére.

Ez az technika, amely mintha egy sci-fiből lépett volna elő, de sajnos nagyon is valóságos, a reklámok és hirdetőtáblák, webhelyek, sőt, hagyományos üzletek és sportcsarnokok által gerjesztett nagyfrekvenciás hanghullámokra épül. A mobilunkon lévő appok hozzáférnek a mikrofonhoz, és veszik ezeket a hangokat, majd profilt készítenek belőlük, amiből kiderül, hol jártunk, mit láttunk, milyen webhelyeket látogattunk, és így tovább.

Bár a technológia még gyerekcipőben jár, máris nagyon népszerű. A kutatók 234 Android appot találtak, amelyet felruháztak azzal a képességgel, hogy a felhasználó tudta nélkül figyeljék ezeket az ultrahangokat. Vannak köztük milliós letöltési számú appok is, és nem tudni, hogy fejlesztőik mit kezdenek a titokban gyűjtött adatokkal.

Ugyanez  a technika egyébként a bitcoin felhasználók beazonosítására is alkalmas, sőt, a Tor hálózat nyújtotta anonimitás is feltörhető vele.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.