Hirdetés
. Hirdetés

Tor Books: tényleg nincs értelme a DRM-nek

|

A kiadó szerint nem nőtt a kiadványaik kalózkodási rátája a másolásvédelem eldobása után.

Hirdetés

Tavaly júliusban a fantasy és tudományos-fantasztikus könyvek publikálásra szakosodott Tor Books kiadó egyes versenytársai heves tiltakozása ellenére Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban egyaránt felhagyott az e-bookjai másolásvédelmével, ugyanis a vállalat vezetői szerint a közönségük lényegében túlságosan geek ahhoz, hogy ilyennel próbálják kordában tartani őket.

Hirdetés


Közel egy évvel a rendkívül üdvözlendő lépés megtétele után a Tor Books pozitívan értékelte a fejleményeket: egyrészt a vásárlóknál alaposan bevágódtak az új filozófiával, másrészt pedig a jelek szerint egyáltalán nem emelkedett a kiadványaik kalózkodási rátája. Utóbbi konklúzió nem meglepő annak fényében, hogy a warezolókat eddig sem volt képes megállítani a DRM, csupán a fizetős ügyfeleknek okozott kellemetlenséget.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.