Hirdetés
. Hirdetés

Új biztonsági funkciókkal erősít a Gmail

|

A cég a megnövekedett kibertámadások miatt nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy a felhasználók minél előbb értesüljenek, ha valami nincs rendben a fiókjukkal.

Hirdetés

A távmunka miatt sokkal kiszolgáltatottabbá válunk a kibertámadásokkal szemben, viszont a nagy IT cégek is jóval komolyabb erőfeszítéseket tesznek, hogy megvédjenek bennünket. A Google a kiberbiztonság hónapja okán újabb funkciókkal látta el levelezőrendszerét, a Gmail-t, melynek köszönhetően sokkal gyorsabban értesülhetünk arról, ha valaki behatolt a felhasználói fiókunkba.

Hirdetés

A cég elkezdte kiadni azon új funkcióját, mely közvetlenül a Google alkalmazásokon belül értesít minket, ha gond van. Először a Gmailben kerül bevezetésre az értesítési rendszer, mely azonnal jelzést küld számunkra az alkalmazás kereső-sávjában, melyre rákattintva a felhasználók egyből elkezdhetik megtenni a szükséges óvintézkedéseket adataik biztonsága érdekében:

A funkció fokozatosan kerül bevezetésre, de jövő év elejére szeretnék globálisan elérhetővé tenni. Egyelőre csak a Gmail-en belül találjuk majd meg ezt az extra biztonsági intézkedést, de ha beválik, akkor nem kizárt, hogy a Google több szolgáltatásán - például a YouTube-on, Drive-on, Waze-en - belül is megjelenik.

A Google asszisztens is kapott némi biztonsági ráncfelvarrást, ugyanis mostantól lehetőségünk van "vendég üzemmódban" használni azt, így a vele végzett kereséseinket nem társítja a fiókunkhoz a szolgáltatás.

A cég elmondása szerint naponta több mint 100 millió adathalászati próbálkozást hiúsítanak meg, valamint 100 milliárd alkalmazást vizsgálnak át az Android rendszereken. Nem csoda hát, ha ilyen eredmények láttán a fokozott biztonsági lépéseket fontosnak vélik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.