Hirdetés
. Hirdetés

Új eszköz védi a Windows 10-et

|

A rosszindulatú kódok nem tudják többé kikapcsolni a számítógép védelmi rendszerét.

Hirdetés

Hirdetés

Új funkciót jelentett be a Microsoft a Microsoft Defenderhez.

A tamper protection (hatástalanítás elleni védelem) egy olyan biztonsági megoldás, ami elejét veszi,  hogy az alkalmazások változtatásokat hajtsanak végre a rendszeren, és esetleg kikapcsolják a védelem egyes elemeit, példul a vírusellenes programot. Bizonyos esetekben ugyanis a vírusok a védelmi funkciók hatástalanításával kezdik ténykedésüket, hogy teljesen megnyissák a támadók számára a rendszert.

Az új funkció mindezt megakadályozza, és kizárlólag a rendszergazda számára teszi lehetővé a módosítások végrehajtását.

A Microsoft már meg is kezdte az újfajta védelem terjesztését az otthoni felhasználók számára, és a szolgáltatás automatikus bekapcsol a rendszereken. Ugyanakkor ha valaki nem akarja használni, a Windows biztonság applikációban bármikor kikapcsolhatja.

A védelem egyelőre csak a májusi frissítésben (Windows 10 v. 1903) működik, de a Microsoft dolgozik rajta, hogy a régebbi változatok számára is használhatóvá tegye.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.