Hirdetés
. Hirdetés

Új online magazin internetezőknek

|

Kiss Miklós Emoji Ballroom című kiállításának megnyitójával és egy a családi internethasználatról szóló kerekasztal beszélgetéssel indította el kedden este a Vodafone Magyarország a www.digitaliscsalad.hu online magazint.

Hirdetés

A családoknak szóló oldal célja, hogy az internetezés közben napi szinten felmerülő kérdésekre közérthető válaszokat adjon, hasznos tanácsokkal és megoldási javaslatokkal segítse elő a szülők és a gyermekek közös internetezését.

 "A Vodafone Magyarország kiemelten fontosnak tartja a digitális esélyegyenlőséget, ahogyan azt a 2016 januárjában útjára indított Vodafone Digitális Iskola Program is bizonyítja. Ugyancsak nagyon fontos cél, hogy minél többen elsajátíthassák a biztonságos internetezéshez szükséges ismereteket, valamint, hogy az internetezés ne elválassza, hanem közös nevezőre hozza a szülőket és a gyerekeket" - mondta Baráth Péter, a Vodafone Magyarország márkaigazgatója. "Ezt a célt szolgálják Family tarifa csomagjaink, valamint a most elindított digitaliscsalad.hu oldal is" - tette hozzá.

Mivel Magyarországon még nagyon sok családnak okoz problémát, hogy a szülők és gyermekek digitális ismeretei meglehetősen eltérő szinten vannak, ezért a lap nem titkolt célja, hogy elősegítse a generációk közeledését is.

A mobil eszközök használata a mindennapjaink részévé vált és nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezek készség szintű, megfelelő és biztonságos használatát már gyermekkorban minél többen elsajátíthassák, mondta R. Tóth Zsuzsanna a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese a kerekasztal beszélgetésen. Mint mondta, a Vodafone a Digitális Iskola Programon keresztül próbál abban segíteni, hogy minél több hátrányos helyzetű diák számára legyenek elérhetőek a mobil eszközök és azok biztonságos használata.

A www.digitaliscsalad.hu tesztekkel, videókkal, ismert emberek, gyakorló szülők valamint internetes szakértők tanácsaival és javaslataival igyekszik elősegíteni a családok közös internetezését, bemutatva, hogy mire használják a gyerekek a szüleik számára ismeretlen alkalmazásokat, mit látnak és mihez szólnak hozzá a közösségi oldalakon.

Az oldal emellett olyan témákkal foglalkozik, hogy hogyan oldható meg, hogy a családtagok ne maradjanak ki egymás életéből a kütyümánia miatt. Hol vannak és melyek azok a dolgok az interneten, amik abban segítenek, hogy a család ne csak az offline, de az online világban is együtt lehessen?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.