Hirdetés
. Hirdetés

Új technikai sport: drónvadászat lézerrel

|

Hordozható drónmegsemmisítő lézerrendszert fejlesztett ki a Boeing.

Hirdetés

Egy repülő robot megsemmisítésével sikeresen tesztelte nemrégiben a Boeing második generációs, kompakt lézerfegyverét. Ez fontos haditechnológiai fejlesztési eredménynek számít, mivel terroristák vagy ellenséges erők könnyen hozzájuthatnak a kereskedelemben kapható drónokhoz, amelyeket aztán rosszindulatú célokra használhatnak fel: robbanószerkezeteket juttathatnak célba vagy felderítő repüléseket végezhetnek velük. A két kilowatt teljesítményű lézerfegyver hatótávolsága több száz méter a Boeingtől származó információk szerint. Pár másodperc kell csupán ahhoz, hogy a lézer felgyújtsa és lezuhanásra kényszerítse a célba vett drónt. A halálsugarat a drón farokrészére irányítják, mivel ha a repülő robot ezen elemét működésképtelenné teszik, lehetetlenné válik az irányítása.

Egyetlen "lövés" csupán pár dollárba kerül, szemben az elhárító rakéták 30 ezer dollártól 3 millió dollárig terjedő árával, miközben egy drón csupán pár ezer dollárért megvásárolható.



Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.