Hirdetés
. Hirdetés

Új vírus leselkedik a Chrome böngészőt használókra

|

Bizonyos webhelyek csapdába ejtik a böngészőt, és rákényszerítenek egy rosszindulatú bővítmény telepítésére.

Hirdetés

Új vírusterjesztő kampány van kibontakozóban, amely a Chrome-felhasználókat célozza. A technika lényege, hogy csak akkor szabadulhatunk egyes webhelyekről, ha telepítünk egy rosszindulatú Chrome-bővítményt. Ha nem tesszük, végtelen ciklusba esve kőrözhetünk böngészőnkkel ugyanazon a helyen.

Miután a szoftver feltelepült, egy pici kis logó mögé rejtőzik a Chrome menü melletti részen, és olyan szívósan beépül a chrome://extensions és chrome://settings könyvtárakba, hogy kézzel szinte lehetetlen eltávolítani.

A "robbanótöltete" néhány JavaScript fájl, amely egy command & control szerverrel kapcsolatba lépve várja az utasításokat.

A kártékony kód gazdái az URL-ben bizonyos kulcsszavakat figyelnek, és ha ezek bármelyike megjelenik, átirányítják a böngészőt YouTube-videókhoz, vagy például olyan helyekre, amelyek értelmetlen programokat, illetve a gyors meggazdagodás csalhatatlan módszereit kínálják.

A bővítmény eredetileg szerepelt a Google Store-ban, de már eltávolították. Ha megjelenne gépünkön, csak vírusellenes programmal tudunk megszabadulni tőle.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.