Újabb csapás az Android mobilokra

|

A rendkívül intelligens CopyCat vírus 14 milliónyi androidos eszközt fertőzött meg világszerte.

A Check Point biztonsági cég fedezte fel a CopyCat vírus új formáját, amely 14 milliónyi androidos eszközt fertőzött meg világszerte, főként a mobil operációs rendszer régebbi (5.0-s és korábbi) változatait használókat. Közleménye szerint a Google blokkolta a vírust a Play áruházban, azonban úgy tűnik, hogy a programkártevő a nem hivatalos alkalmazásáruházakban elérhető fertőzött appokkal terjed. Miután egy androidos eszközt megfertőzött a CopyCat, rendszerinformációkat gyűjt és további rosszindulatú programokat tölt le, amelyek segítségével rootolja a mobilt, vagyis teljes ellenőrzést szerez a rendszer felett.

A CopyCat monitorozza a megfertőzött eszközön futó alkalmazásokat, és a reklámokat a sajátjával helyettesíti, melynek révén készítőinek hirdetési bevételeket generál. A Check Point becslése szerint eddig 1,5 millió dollárnyi hirdetésbevételt realizált mintegy 100 millió hirdetéssel és 4,9 milliónyi hamis appal.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!