Hirdetés
. Hirdetés

Újabb három súlyos hiba az Intel-processzorokban

|

Core és Xeon lapkák az érintett termékek között.

Hirdetés

Az Intel az egyes processzoraiban megtalálható három új sebezhetőségről számolt be, amelyek kihasználásával hozzáférést lehet szerezni a számítógép memóriájában lévő bizonyos adatokhoz. Az érintett lapkák között megtalálhatók a széles körben használt Core és Xeon processzorok.

Hirdetés

Nincs információnk arról, hogy valós környezetben megpróbálták volna kihasználni ezeket a sérülékenységeket, írta blogbejegyzésében Leslie Culbertson, az Intel biztonsági alelnöke. "Mihelyt a rendszereket frissítik, reményeink szerint a nem virtualizált operációs rendszereket futtató otthoni és vállalati felhasználók esetében alacsony lesz a sebezhetőségek miatti kockázat. Ez vonatkozik az adatközpontok számítógépeinek a legtöbbjére és az otthoni PC-k túlnyomó többségére. Tesztjeink alapján a javítások ezeknél a rendszereknél nem befolyásolják érdemben a teljesítményt" - tette hozzá a szakember.

Culbertson szerint a felhasználók egy részénél - egész pontosan azoknál, akik hagyományos virtuális technológiákat futtatnak az adatközpontjukban - további biztonsági óvintézkedések szükségesek a rendszerek megvédéséhez. Ez olyan szituációkban történhet, amikor a rendszeradminisztrátor vagy a felhőszolgáltató nem tudja garantálni, hogy az összes virtualizált operációs rendszert frissítették. Bár ezek a további biztonsági óvintézkedések csak a piac rendkívül kis részét érintik, az Intel számára fontos, hogy az összes ügyfele számára megoldást kínáljon a problémára, hangsúlyozta Culbertson.

A probléma kiküszöbölésére az Intel által most kiadott frissítések, kombinálva a korábban kiadott javításokkal csökkenteni fogják a felhasználók - személyi számítógép tulajdonosok és adatközpontok - fenyegetettségét.

A processzorok sebezhetőségével kapcsolatos botrány januárban robbant ki, miután biztonsági kutatók felfedezték azokat lapkahibákat, amelyek lehetővé teszik a kiberbűnözők számára, hogy bizalmas információkat lopjanak el szinte bármely olyan modern informatikai eszközről, amely Intel, AMD és ARM gyártmányú lapkák köré épül. Az AMD bejelentette, hogy a most közzétett sebezhetőségek nem érintik az ő processzorait.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.