Hirdetés
. Hirdetés

Újabb hatalmas botrány a hivatalos Android-áruházban

|

Már megint bekerültek olyan appok a hivatalos alkalmazásáruházba, amelyek komoly problémákat okoznak a jóhiszemű Android-felhasználóknak.

Hirdetés

Hirdetés

A Trend Micro fedezte fel a Google Play áruházban azokat a rosszindulatú appokat, amelyek pornóközponttá alakítják a megfertőzött mobilokat, és amelyeket több millióan töltöttek már le. A programkártevőt a kódban rejtették el, az appokat szépség kamera programokként álcázták a hackerek, amelyek különféle szűrőket és szerkesztési leheetőségeket ígérnek.

Azonban a telepítésük után eltüntetik ikonjukat az applistáról, így a mobiltulajdonosok nem tudják eltávolítani őket, majd pornóoldalakra vezető hirdetéseket jelenítenek meg. További "szolgáltatásuk", hogy adathalászatra létrehozott weboldalakra viszik a mobilozókat, ahol személyes adatokat (címet, telefonszámot) próbálnak meg kicsalni tőlük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.