Hirdetés
. Hirdetés

Újabb pofon a Huaweinek

|

Egy brit kormánybizottság szerint a kínai cég nem hajlandó befoltozni a mobilhálózati eszközein tátongó biztonsági réseket.

Hirdetés

Hirdetés

Brit illetékesek azzal vádolják a kínai Huaweit, hogy jó ideje nem hajlandó megszüntetni mobilhálózati eszközeinek sebezhetőségét, és újabb aggasztó biztonsági problémákról is beszélnek.

Egy most közzétett jelentés szerint a Huaweit működését vizsgáló bizottság továbbra is súlyos gondokat lát a cég szoftverfejlesztésével kapcsolatban. Nem tapasztalható érdemi előrehaladás a biztonsági problémák kiküszöbölése terén, és a bizottság tagjai nem bíznak abban, hogy a Huawei képes, illetve hajlandó lesz szállítani a megfelelő megoldásokat.

A szokatlanul nyílt kritika újabb csapás a világ legnagyobb mobilhálózati eszközgyártója számára, amelyre az utóbbi hónapokban amúgy is össztűz zúdul. Az Egyesült Államok kormánya például azzal vádolja a távol-keleti céget, hogy eszközeit Kína kémkedésre és szabotázsakciókra használhatja.

A Huawei a brit kormánybizottság jelentésére diplomatikusan annyit válaszolt, hogy az aggodalmakat komolyan veszi, és a felvetések szoftvermérnöki kapacitásának átalakítására ösztönzik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.