Hirdetés
. Hirdetés

Újabb vírustámadás készül az NSA-tól lopott kódokkal

|

A WannaCry után most az EsteemAudit nevű hackereszköz veszélyezteti a világot. A Windows XP-rendszerek vannak a legnagyobb bajban.

Hirdetés

A biztonsági szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy az NSA-tól a Shadow Brokers által ellopott exploitokat a Windows XP és Windows Server 2003 elleni támadásokra lehet felhasználni.

A Shadow Brokers tavaly csapolta meg az NSA szervereit, majd az interneten közreadta a kódokat: ezeknek köszönhetők a Windows-eszközök elleni utóbbi támadások, így a WannaCry zsarolóvírus-járvány.

Most újabb támadás fenyeget, amely az EsteemAudit nevű hackelőeszközre épül. A támogatott Windows-változatokat védi a Microsoft márciusban kiadott biztonsági javítása, de a Windows XP és Windows Server 2003 2014 óta nem tartozik ebbe a körbe.

Az EsteemAudit a Windows XP és Windows Server 2003 RDP szolgáltatásának sebezhetőségét használja ki, és a támadások féregszerű kódokkal párosíthatók, ami annyit jelent, hogy elég egy Windows XP rendszert megfertőzni a hálózatban, és minden gép veszélybe kerül.

A sebezhetőséghez az enSilo szakemberei kiadtak egy javítást, amely blokkolja a támadásokat az XP-n, de hangsúlyozzák, hogy az igazi védelmet a továbbfejlesztés jelenti.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.