Hirdetés
. Hirdetés

Újból hátsó kapukat épít egyes termékeibe a HP

|

Saját terméktámogatásának kényelme miatt sodorja veszélybe ügyfeleit a vállalat.

Hirdetés

Rendkívül kényelmetlen helyzetbe került a HP, hiszen egy Technion nicknevű blogger leleplező beszámolói után kénytelen volt elismerni, hogy a vállalat LeftHand OS rendszert futtató StoreOnce és StoreVirtual hálózati adattárolói hátsó kapukat tartalmaznak.

Hirdetés


A The Register értesülései alapján a root jogosultságú, titkos felhasználói fiókok a LeftHand OS 9.0-s verziójában – míg a gyártó kelletlen reakciója alapján a 10.5-ben – jelentek meg, így a rejtett fiók létezését ismerők a legrosszabb esetben 2009 óta ólálkodhatnak a rendszereken. Meglepő módon a HP szerint az illetéktelen belépők nem férhetnek hozzá a hálózati háttértárakon lévő adatokhoz, de az átállítgatásukkal vagy újraindításukkal szabotálhatják a működésüket. A rejtett fiókok a vállalat terméktámogatási részlegének munkáját megkönnyítendő kerültek be a termékekbe.


A botrányra válaszul a HP megígérte, hogy július 17-én az összes érintett termék szoftveréhez kiad egy frissítést, amely eltávolítja a hátsó kapukat. A multicégnek nem ez az első efféle botránya: 2010-ben a StorageWorks rendszerekkel játszották el ugyanezt, míg 2007-ben közel két tucat laptopjuk BIOS-ába építettek titkos bejáratot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.