Hirdetés
. Hirdetés

Újra támad az egyik legveszélyesebb digitális tolvaj

|

A Qbot új változata pénzügyi adatokat lop el.

Hirdetés

Hirdetés

A tíz éves Qbot pénzügyi vírus továbbfejlesztett változatban indít támadást a vállalkozások ellen, amelyeket már eddig is ezerszám fertőzött meg.

A Qbot az utóbbi évek egyik legsikeresebb kártevője, amely online bankolási azonosítókat ellopó trójaiként kezdte pályafutását, de később számos továbbfejlesztést élt meg.

A Varonis biztonsági cég által azonosított legújabb változat első telepítője, vagy "droppere" .doc.vbs kiterjesztésű email-mellékletben érkezik. A VBS egy szkriptnyelv, amit beépítve támogat a Windows.

A szkript ezután egy C&C szerverről letölti a Qbot loadert, amely végrehajtja a vírus magkódját.

A Varonis által talált loaderek nyolc különböző - minden bizonnyal lopott - hitelesítő aláírással voltak ellátva. Az ilyen fájlt a Windows megbízhatóbbnak tartja, és a rosszul beállított rendszerek akár automatikusan is végrehajthatják.

Telepítés után a Qbot különféle ütemezett feladatokat hoz létre, és átírja a rendszerleíró adatbázist. Ezután rögzíti a billentyűleütéseket, és kártyaazonosítókat lop, illetve pénzügyi vonatkozású szövegeket keres és tulajdonít el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.