Hirdetés
. Hirdetés

Ultimátumot kapott a Google Olaszországtól

|

Másfél évük van, hogy változtassanak az adatkezelési politikájukon.

Hirdetés

Továbbra is össztűz alatt van a Google Európában a felhasználó adatok nem megfelelő kezelése miatt. A keresőóriás ellenében most az olaszok is zászlót bontottak, kijelentve, hogy a keresőóriásnak 18 hónapja van arra, hogy az adatvédelmi gyakorlatát összhangba hozza az ország törvényeivel.

Hirdetés

Ennek értelmében a Google csak a felhasználók beleegyezésével hozhat létre profilt számukra, és két hónapja van arra, hogy törölje azokat az adatokat, amiket a tulajdonosaik nem akarnak többé az aktív szervereken tudni.

A Mountain View-i hivatalos reakció szerint a cég mindent megtesz, hogy megfeleljen az előírásoknak és a tervezett intézkedések bevezetéséről szóló első dokumentáció már szeptemberre az illetékes hatóságok asztalán lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.