Hirdetés
. Hirdetés

Ütős védelmi funkcióval rukkol elő a Windows 10

|

Védetté tehetők lesznek az egyes mappák, így a zsarolóvírusok és más rosszindulatú programok nem tudják megváltoztatni a bennük lévő fájlokat.

Hirdetés

A zsarolóprogramok korát éljük, egymást érik a hírek az egyre hatékonyabban támadó zsarolóvírusokról, amelyek az otthoni és vállalati számítógép-használók millióinak életét keserítik meg. A Windows 10 operációs rendszer őszi nagy frissítésének egyik legfontosabb újdonsága lesz a zsarolóvírusok elleni védelmi funkció, amely a mappákhoz való hozzáférés szabályozhatóságával óvja meg a fájlokat és a mappákat attól, hogy rosszindulatú alkalmazások jogosulatlan változtatásokat hajtsanak végre rajtuk. A funkciót a Windows Defender vírus- és fenyegetésellenes beállításai között lehet majd bekapcsolni.

Ha egy erre nem jogosult program megpróbálja módosítani a védett mappák fájljait, a rendszer blokkolni fogja azt, és értesíti a felhasználót a támadási kísérletről. A Dokumentumok, Képek, Filmek és Asztal mappa alapbeállítás szerint védett lesz, de a felhasználók igény szerint további mappákat is védetté tehetnek, valamint egy úgynevezett fehérlistára felvehetik azokat az alkalmazásokat, amelyek számára engedélyezik a védett mappákhoz való hozzáférést.

A mappákhoz való hozzáférés szabályozhatóságát úgy tervezték, hogy védelmet nyújtson az olyan vírusok és zsarolóprogramok ellen, amelyek zárolják a számítógép egyes mappáit, lehetetlenné téve a jogosult felhasználó számára a hozzáférést. Nagy szükség van erre a funkcióra, mivel a zsarolóprogramokkal elkövetett támadások száma egyre növekszik, csak az elmúlt hetekben világszerte sok PC-használó esett áldozatául a hírhedt WannaCry és a Petya zsarolóvírusoknak. A Microsoft a kihasználó csomagok elleni védelmet is beépít a Windows Defenderbe a Windows 10 operációs rendszerben, amely megakadályozza, hogy a rosszindulatú programok kihasználják az operációs rendszer sérülékenységeit.

A Windows 10 Fall Creators Update nevű nagy őszi frissítése a tervek szerint szeptemberben fog megjelenni, a tesztelőprogramban résztvevő felhasználók azonban már kipróbálhatják az új funkciókat. A Microsoft gőzerővel dolgozik a legújabb Windows 10-változaton, miközben az áprilisban kiadott, szintén sok újdonságot tartalmazó Creators Update még koránt sem jutott el minden felhasználóhoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.