Hirdetés
. Hirdetés

Vádemelés az eddigi legnagyobb adatlopási-ügyben

|

A gyanúsítottak hét év alatt több tucat cég hálózatát törték fel ahonnan legalább 160 millió bankkártyaszámot loptak el.

Hirdetés

A gyanú szerint a bűnbanda hét év alatt több mint egy tucatnyi jelentős amerikai és nemzetközi cég számítógépes hálózatába hatolt be, ellopott és eladott legalább 160 millió bankkártyaszámot.

 

Vádat emeltek négy orosz és egy ukrán állampolgár ellen New Jersey szövetségi államban az Egyesült Államok történetének legnagyobb internetes kalózkodási és adatlopási ügyében - jelentette be Paul Fishman illetékes ügyész.

A gyanú szerint a bűnbanda hét év alatt több mint egy tucatnyi jelentős amerikai és nemzetközi cég számítógépes hálózatába hatolt be, ellopott és eladott legalább 160 millió bankkártyaszámot, és ezzel több százmillió dollár kárt okozott.

A 2007-ben kezdődött bűncselekmény-sorozat legnagyobb károsultja a Heartland Payment Systems cég, amely kis- és közepes vállalkozások számára állít elő bankkártyákat. A társaságtól több mint 130 millió bankkártyaszámot loptak el, amivel 200 millió dollár kárt okoztak neki. A kalózok ellopták a Nasdaq és a Dow Jones tőzsdecégek sok ügyfelének felhasználói nevét és jelszavát is.

Az egyik orosz vádlottat az Egyesült Államokban tartják őrizetben, és a jövő héten állítják bíróság elé. Egy másik oroszt Hollandiában tartanak fogva, és feltehetőleg kiadják az Egyesült Államoknak. A többi vádlott szökésben van.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.