Hirdetés
. Hirdetés

Vajon miért van még mindig a börtönben John McAfee holtteste?

|

A vírusirtók atyjának holtteste 7 hónap után is még mindig a börtön halottasházának fagyasztójában van.

Hirdetés

John McAfee holtteste egy spanyol börtön hullaházában rekedt, miközben harc dúl az örökségéért. A spanyol hatóságok ugyanis még nem fejezték be az állítólagos öngyilkossággal kapcsolatos vizsgálatot.

A MarketWatch jelentése szerint a néhai vállalkozó, John McAfee családja több mint hét hónappal a halála után még mindig próbálja elérni, hogy a holttestét kiadják egy spanyol börtönből.

Hirdetés

Miután több, az ügyben érintett személlyel is beszélt, Jon Swartz vezető riporter szerdán azt írta, hogy McAfee holtteste még mindig egy "börtön hullaházának fagyasztójában van valahol Barcelonában vagy annak közelében", mivel a spanyol bíró még nem zárta le a McAfee halálával kapcsolatos vizsgálatot.

McAfee - amerikai állampolgár, aki megalapította a McAfee Corp. nevű vírusirtó céget - 2020 októberében került Spanyolországban börtönbe amerikai adócsalás vádja miatt. Miután egy spanyol bíróság 2021 júniusában engedélyezte kiadatását az Egyesült Államoknak, McAfee-t 75 éves korában holtan találták börtöncellájában, öngyilkosság következtében. Az ügy azonban jelentős vitát váltott ki, miután McAfee felesége azt állította, hogy nem hiszi, hogy férje végzett magával.

Bár továbbra sem világos, miért nem adták ki McAfee holttestét Spanyolországból, felesége és lánya egymástól függetlenülk tartottak igényt rá. A Swartz arról is beszámolt, hogy Victor Espigares Jimenez spanyol bíró végleges vizsgálati jelentése McAfee haláláról még nem készült el.

Joy Athanasiou, az ügyvéd, aki McAfee lányát, Jent képviseli, a MarketWatchnak elmondta, hogy tudomása szerint a spanyol hatóságok "semmit sem tettek a holttesttel", és "az egész hónapokig ott feküdt [egy fagyasztóban]".

Nishay Sanan ügyvéd, aki McAfee-t képviselte a börtönben, azt mondta, hogy:

"ez az egyik legfurcsább ügy, amit pályafutásom során láttam".

Bár McAfee lánya eredetileg azt kérte, hogy apja holttestét hamvasszák el és szállítsák vissza az Egyesült Államokba, azóta állítólag lemondott a holttestre vonatkozó igényéről, "hogy elkerülje apja temetésének további késedelmét".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.