Hirdetés
. Hirdetés

Veszélyben az androidos mobilon pornót nézegetők

|

Pornóvideó-lejátszónak álcázza magát a nagy összegű váltságdíjat kérő androidos zsarolóprogram.

Hirdetés

Blogjában tette közzé felfedezését a Zscaler nevű biztonsági cég, amely szokásos napi malware vadászata közben bukkant az androidos mobilokon garázdálkodó veszélyes zsarolóprogramra. A vírus az Adult Player nevű pornó alkalmazásként álcázza magát, azt sugallva a felhasználóknak, hogy pornográf videók megtekintésére szolgáló lejátszó programot telepítenek mobil eszközükre. Amikor azonban az áldozat elkezdi használni az appot, az észrevétlenül fényképet készít róla, amelyet azután megjelenít egy zsaroló üzenetet tartalmazó képernyőn. A váltságdíj összege meglehetősen borsos, az app 500 dollárt kér a "hallgatásáért".

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.