Hirdetés
. Hirdetés

Veszélyben az Intel CPU-k

|

A frissen felfedezett Foreshadow sebezhetőség elsősorban a hetedik generációs és annál frissebb Core lapkákat veszélyezteti. Az Intel szerint azonban a Meltdown és Spectre javítások ellene is védenek.

Hirdetés

Hirdetés

A Meltdown és a Spectre után egy újabb fenyegetés jelent meg az Intel radarképernyőjén: a Foreshadow sebezhetőség, amelyet L1 Terminal Fault vagy L1TF néven is emlegetnek, az Intel Core lapkáinak Security Guard Extension-jeit (SGX) veszi célba.

Az SGX-eket eredetileg a kód módosítainak megakadályozására tervezték, és a hetedik generációtól alkalmazták őket a Core lapkákban, illetve a Xeonokban.

Az Intel blogposztja szerint aki telepítette a korábbi Spectre és Meltdown javításokat, annak nincs félnivalója a frissen felfedezett sebezhetőségtől.

Egyesek szerint a Foreshadow átjárhatóvá teszi a virtuális gépeket elválasztó falakat, ami főleg a felhőszolgáltatók számára lehet nyugtalanító, hiszen az ő szolgáltatásaik izolált folyamatok között osztják fel a számítási teret.

Az Intel azt állítja, hogy az L1TF hibát nem csak szoftveres úton orvosolták, de a Cascade Lake, és az idén megjelenő többi Intel lapka hardverszinten is kiküszöböli az ilyen támadások lehetőségét.

Az Intel egyébként akárcsak a Spectre és a Meltdown esetében, itt sem tud a hibát kihasználó tényleges támadásról.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.