Hirdetés
. Hirdetés

Veszélyben sok millió Samsung-mobil!

|

A Samsung okostelefonok millióit tette ki a meghekkelés veszélyének azzal, hogy sorsára hagyott egy domaint, amelyre eszközei a háttérben kapcsolódni próbálnak.

Hirdetés

Az 2014-ben, vagy korábban kiadott Samsung-okostelefonokon van egy S Suggest nevű app, amely a meglévő appok és keresések alapján új appokat ajánl. A folyamat eredetileg az ssuggest.com domain segítségével zajlott, az S Suggest innen hozta be az ajánlásokat a mobilokra.

A Samsung 2014-ben leállt az S Suggest alkalmazással, mivel alig használták, a domaint pedig sorsára hagyta.

Az eszközök azonban továbbra is csatlakozni próbálnak az ssuggest.com-ra, és João Gouveia kutató szerint ez remek lehetőség az eszközök millióinak meghekkelésére. Gouveia lecsapott a lejárt domainre, és a statisztikáit áttekintve azt találta, hogy 2,1 millió eszközről 620 millió kapcsolat próbált tartalmat behozni innen.

Gouveia szerint ez azt jelenti, hogy a hackerek Samsung-eszközök feltörésére használhatták a domaint, és az S Suggest app privilégiumait kihasználva appokat telepíthettek, adatokat gyűjthettek, és e-maileket, üzeneteket lophattak el.

A domain mostantól biztonságban van, de a kutató szerint a Samsungnak jobban oda kell figyelnie a felhagyott appokhoz tartozó domainek kezelésére.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.