Hirdetés
. Hirdetés

Veszélyes Google: rosszindulatú linkek a találati listákon

|

Nem teljesen kockázatmentes a keresők által megjelenített hivatkozásokra való kattintás.

Hirdetés

Az AV-TEST kutatói a keresők találati listáján lévő hivatkozásokat vizsgáltak meg, 2015-ben 80 milliót, 2016-ban pedig további 81 milliót. Tavaly 18280 rosszindulatú tartalomnak otthont adó weboldalat találtak, az idén pedig eddig 29632-re nőtt ezek száma. Azt is megállapították, hogy sajnálatos módon egyáltalán nem mondható tökéletesnek a keresőszolgáltatások biztonsági szűrése. Például a legtöbbek által használt Google biztonsági rendszere, a Safe Browsing 2015-ben a 18280-ból csupán 9725-öt jelölt meg rosszindulatúnak, igaz 2016-ra jelentősen javult a felderítési aránya: idén 29632-ből 19794 veszélyes hivatkozást fedezett fel.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.