Hirdetés
. Hirdetés

Veszélyes hiba a népszerű segédprogramban

|

A hekkerek össztűz alá vették a WinRAR sebezhetőségét.

Hirdetés

Hirdetés

A nemrég felfedezett WinRAR-sebezhetőséget a hekkerek aktívan használják vírusok terjesztésére és a windowsos eszközök megfertőzésére, állítja a vírusellenes termékeiről ismert McAfee.

Az ACE megvalósításhoz kapcsolódó hibát az 5.70 változatban kijavították, úgyhogy érdemes erre frissíteni a tömörítőt. Aki ezt elmulasztja, számíthat rá, hogy rendszere a hekkertámadások célpontjává válik, ezek ugyanis  jelentősen megszaporodtak a sebezhetőség nyilvánosságra hozása óta.

Az egyik új kártevő például arra igyekszik rávenni a felhasználót, hogy a "Thank U, Next" című Ariana_Grande album letöltésével fertőzze meg gépét. Az Ariana_Grande-thank_u,_next(2019)_[320].rar nevű fájl kicsomagolásakor a kártékony kód a Startup mappában férkőzik be, és a következő rendszerindításkor futni kezd.

A védelem legegyszerűbb módja a WinRAR új változatának telepítése, ebből ugyanis teljesen hiányzik a veszélyforrást jelentő ACE modul. De már az is védelmet jelenthet, ha nem nyitunk meg ismeretlen forrásból származó tömörített fájlokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.