Hirdetés
. Hirdetés

Veszélyes hiba teszi sebezhetővé az iPhone-okat

|

Az iOS 13-ban felfedezett sebezhetőség kihasználásával a mobil feloldása nélkül lehet megszerezni a névjegyzéket.

Hirdetés

Hirdetés

Már csak néhány nap, és az Apple hozzáférhetővé teszi a vadonatúj iOS 13-at, de egy biztonsági kutató máris talált az operációs rendszerben egy rést, ami ellophatóvá teszi az iPhone mobilok névjegyzékét.

Jose Rodriguez azt állítja, hogy a hiba kihasználásával a készülék feloldása nélkül lehet megkaparintani az iOS 13 rendszert futtató mobilon tárolt kapcsolat-információkat, és ehhez nincs szükség másra, mint egy FaceTime hívásra. Az egyetlen feltétel, hogy a hekker fizikailag is hozzáférjen az iPhone-hoz, és ha ez megvan, a Siri VoiceOver támogatásának kihasználásával már meg tudja szerezni a kontaktok listáját.

Más adatot (üzeneteket, fotókat) ilyen módszerrel nem lehet elérni, de a névjegyzék révén e-mail címek, telefonszámok és más érzékeny adatok juthatnak illetéktelen kézbe.

A kutató, aki korábban egy iOS 12.1 hiba feltárásával szerzett hírnevet, azt állítja, hogy a problémát júliusban jelezte az Apple-nek, de nem készült javítás, és a sebezhetőség megtalálható az iOS 13 Gold Master verzióban is, ami lényegében megegyezik a szeptember 19-én megjelenő végletes változattal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.