Hirdetés
. Hirdetés

Videó: itt az első puska drónvadászathoz

|

Átveszi a betolakodó robotrepülők irányítását, és leszállásra kényszeríti őket egy új fejlesztés.

Hirdetés

Úgy tűnik, sokaknak vannak a bögyében a mindenhová bepimaszkodó drónok, mert nincs olyan hét, hogy ne kapnánk hírt egy újabb drónpusztító találmányról. Most a Battelle nevű cég rukkolt elő egy házi használatra is alkalmas puskával, amely rádióhullámok segítségével takarítja ki a légtérből a nemkívánatos repülő alkalmatosságokat, így más tárgyakra, illetve élőlényekre nem jelent veszély. A kevesebb, mint 5 kilót nyomó, DroneDefender elnevezésű puskával akár 400 méterről is célba vehetők a drónok. A kibocsátott rádióhullámokat a drónok által használt frekvenciákra hangolják, így a "lövés" hatására a robotrepülő elveszti irányítójával a kapcsolatot, és leszállásra kényszeríthető.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.