Hirdetés
. Hirdetés

Vigyázat, a főnökünk is látja Gmail leveleinket!

|

Ha a cég a Google G Suite csomagját használja, a dolgozói fiókok adataihoz is hozzá tud férni.

Hirdetés

Hirdetés

Rengeteg cég használja a Google fizetős G Suite csomagját, amely a Gmailtől a Google Drive-on és a Naptáron át egész a Dokumentumokig számos hasznos szolgáltatást tartalmaz. Nagyon sok dolgozó azonban nem tudja, hogy amit ezekkel a szolgáltatásokkal csinál, ahhoz munkahelyének széleskörű hozzáférése van. 

Egyébként a Google is hozzá tud férni a G Suite fiókok tartalmához: a G Suite domainen tárolt dokumentumok ugyanis nem teljes körűen titkosítottak.

Ami cégeknek a dolgozók G Suite anyagaihoz kapcsolódó hozzáférési jogait illeti, erről maga a Google is említést tesz a G Suite segélyoldalán, ahol felhívja a figyelmet arra, hogy a rendszergazda a fiókunkban tárolt minden adatot elér, és az e-mailjeinket is látja.

Természetesen egy munkahelyen fontos, hogy a vezető tudja, ki az, aki megnyitott bizonyos fájlokat, és ki az, aki nem.

A levelezés azonban egy kicsit más tészta. Ezt az ember bizonyos mértékig a magánügyének tekinti. Pedig nem az - ha legközelebb e-mailt fogalmazunk, tartsuk szem előtt, hogy amit leírunk, azt a főnökünk is elolvashatja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.