Hirdetés
. Hirdetés

Víruskeresőnek állt a Google egy trójai kedvéért

|

A DNSChanger trójai-fertőzésre Mac-en is figyelmeztet a keresőoldal.

Hirdetés

A Google is úgy gondolja, hogy nem árt, ha tudunk arról, hogy trójaival fertőzött a gépünk. A DNSChanger felkutatására rendelkezésre állnak megfelelő szoftverek, de ezekkel nem mindenki él és akik nem élnek vele, azok gépén július 8 után sok weboldal (pontosabban web URL) nem fog bejönni.

 

 

A ComputerWorld.hu cikke részletesen beszámol arról, hogy miként fülelték le a DNSChanger mögött álló elkövetőket és mi most a teendő. Ugyanis még nem sikerült minden következményt felszámolni, a fertőzött gépek korrupt névkiszolgálókat (DNS) használnak, melyek közelgő leállítása után gyakorlatilag nem fogunk tudni internetezni a fertőzött gépen. Addig is a Google kereső igyekszik beszállni a harcba és a hálózati forgalomirányítás jellemző anomáliáit észlelve honosított figyelmeztetést jelenít meg, hogy még időben léphessünk. A kártevő Mac OS X rendszereken is bőszen támad – jobb ha senki sem hiszi többé egy Apple rendszer tulajdonosaként, hogy felesleges foglalkoznia a biztonsággal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.