Hirdetés
. Hirdetés

Vírussal bünteti a szoftvertolvajokat egy játék

|

Csak az a baj, hogy a vírust a jogos felhasználók is megkapják.

Hirdetés

Hirdetés

Ha valaki száz dollárt fizet egy repülésszimulátoros kiegészítőért, érthetően nem boldog, ha egy vírust is kap hozzá. Pedig pontosan ez történt most egy Microsoft Flight Simulator X-kiegészítő vásárlóival.

Az A320-X-et fejlesztő Flight Sim Labs, amely minden vásárlóját megfertőzte, azt állítja, hogy mindez csupán a lopások megakadályozására szolgál. A kód ugyanis attól függően aktivizálódik, milyen kulccsal aktiválják a játékot, és csak a kalózpéldányok tulajdonosainak jelszavait lopja el a Chrome-ból. 

A dolog úgy pattant ki, hogy egy Reddit-felhasználó vírusirtója bejelzett, és ennek nyomán kiderült, hogy a száz dolláros szoftver telepítője tartalmaz egy Chrome Password Dump eszközt.

Ezután egy biztonsági cég be is azonosította a vírust, de azt mondta, hogy a legális felhasználóktól nem tulajdonít el érzékeny információkat. A fejlesztő pedig azt állítja, hogy csak a tolvajok beperléséhez van szükség a lopott adatokra.

Az érintettek viszont azzal érvelnek, hogy bár a kémeszköz nem aktív, akkor is felkerül minden felhasználó gépére , és ez etikátlan.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.