Hirdetés
. Hirdetés

Visszaélhetnek az iPhone X arcazonosító adataival

|

Szakértők nem az Apple-től félnek, hanem a fejlesztőktől, amelyek hozzáférhetnek az adatokhoz, és akár a szervereikre is letölthetik őket.

Hirdetés

Hirdetés

Az Apple szeptemberben komoly elismerést kapott a szakemberektől az iPhone X arcfelismeréshez használt adatainak biztonságos kezeléséért.

De az Apple ígéretei semmire sem kötelezik azt a sok ezer alkalmazás-fejlesztőt, aki szintén hozzáférhet az adatokhoz, hogy jópofa programokat hozzon létre a segítségükkel (például olyan applikációt, amivel 3D maszkot húzhatunk a szelfikre, vagy a videojátékokban saját arcvonásainkat kölcsönözhetjük a szereplőknek).

Az Apple abban az esetben engedi a fejlesztőknek a hozzáférést bizonyos arcadatokhoz, ha a felhasználó ehhez hozzájárul, és fejlesztő vállalja, hogy nem adja tovább őket külső félnek. 

A fejlesztők saját szervereikre továbbíthatják az adatokat, amelyek elvileg nem alkalmasak a mobilba történő belépésre, de szakértők szerint így is visszaélésekre adhatnak módot.

Ezek az arcazonosító adatok ugyanis roppant értékes holmik, a bűnüldöző szervek éppúgy fel tudják használni őket, mint a hirdetők - kérdés, hogy a fejlesztők meddig tudnak majd ellenállni a csábító ajánlatoknak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.