Hirdetés
. Hirdetés

Windows XP fut a brit kórházakban!

|

Kilenctizedük még mindig az öreg operációs rendszert használja.

Hirdetés

A Windows XP támogatása 2014 április 8-ával megszűnt, és a Microsoft  mindenkit figyelmeztetett, hogy fejlesszen tovább a Windows újabb változtaira, mert frissítések és javító foltok híján az XP használata komoly biztonsági kockázatot jelent.

Sok szervezetnek azonban nem volt elegendő forrása a cserére. Közéjük tartoznak a brit kórházak: a Citrix szoftvercég adatai szerint Nagy Britanniában az ottani egészségbiztosító, a National Health Service (NHS) intézményeinek kilencven százalékában ma is XP fut!

A Citrix adatigénylése nyomán kiderült, hogy az intézmények 14 százaléka még idén szeretné lecserélni a rendszert, 29 százalék pedig jövőre tervezi,  a többségnek azonban elképzelése sincs, mikor vált.

A brit Egészségügyi Minisztérium korábban azt nyilatkozta, hogy dolgozik az ügyön, ennek azonban egyelőre nincs sok jele. Mindez azért ijesztő, mert a Windows XP már 15 éves, és megjelenése óta kijött a Windows Vista, a Windows 7, 8, 8.1 és 10, vagyis volna választék bőven. Tízből kilenc helyen mégis egy biztonsági szempontból életveszélyesen elavult rendszert futtatnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.