Az informatika és az ipar összekapcsolása - Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója a Computerworld podcastban!

|

Rendkívül izgalmas témát boncolgattunk podcast-sorozatunk legújabb adásában, ez pedig az informatikai és a műveleti technológiák összefonódása, az ebből adódó előnyök és kihívások, valamint az ezekre adható válaszok.

Már 12 éve annak, hogy elindult ipar 4.0, napjainkban az ipari digitalizációt - mint minden más területet - a felhőalapú és peremhálózati megoldások, a fejlett analitikával és mesterséges intelligenciával támogatott automatizálás határozza meg, természetesen a nagyobb hatékonyságra és fenntarthatóságra való törekvésekkel együtt. Ehhez azonban nélkülözhetetlen az informatikai és gyártási rendszerek összekapcsolása, mivel ez utóbbi eddig a külső hálózatoktól elszigetelten működött. Ezzel az összefonódással jön létre az ipari IoT környezet, amelynek kibervédelme további nagy feladat.

A Siemens nagyon széles, hardverből, szoftverből és szolgáltatásokból felépülő portfólióval rendelkezik, így beszélgetőpartnerünk a témában Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója volt, aki már több mint 10 éve dolgozik a vállalatnál, a szakember menedzsmentje alatt számos nagyszabású digitalizációs projekteket vittek végbe több nagy autóipari, gumiipari, gyógyszeripari, vegyipari, fémipari és cementipari megrendelőnél.

A beszélgetésben a Siemens Zrt. első emberével kielemeztük, hogy milyen trendek határozzák meg az ipari digitalizációt, milyen lehetőségeket kínál és kihívásokat rejt az OT és az IT környezet összekapcsolása, a Siemens milyen megoldásokat szállít ügyfelei számára, és vajon milyen eredményeket érnek el velük a partnerek. Megnéztük, milyen területeken fejleszt a Siemens, és azt is megtudtuk, miként működik együtt a Siemens az egyetemi szférával.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.