Mehlhoffer Tamás - Hogyan ne essünk a greenwashing bűnébe?

|

Ezért nagyon fontos egy adatokon alapuló és pontos fenntarthatósági jelentés.

Rendes éves pénzügyi jelentésként adott be a Deutsche Bank eszközkezelője, a DWS, amelynek eredményeként fél év múlva a német rendőrség kiszállt a székháznál razziát tartott, másnap a vezérigazgató lemondott. A jelentésben ugyanis azt állították, hogy nagyon nagy arányt képviselnek az ESG-befektetések, valójában azonban nem fektettek be annyit erre a területre, ez pedig bűncselekmény. Egy jelentésen a vállalat jövője múlhat - hangzott el a Computerworld által szervezett SustainIT 2022 konferencián.

Mehlhoffer Tamás, a Tungsram Global PR igazgatója előadásában elmondta: a fenntarthatósági jelentésben öltenek testet mindazok a törekvések, amelyet egy vállalat a fenntarthatóság érdekében folytat. Bár tág és sok formát ölthet, valójában egy vállalati kommunikációs eszköz arra, hogy a stakeholderek tájékozódhassanak arról, miként teljesíti egy cég a környezeti és társadalmi vállalásait. Nem véletlen, hogy a marketing és a kommunikációs osztáyhoz tartozik az elkészítése. Azonban teljes vállalati elköteleződés és a vállalati kultúrába valóbeépülés szükséges ahhoz, hogy ez egy valós, adatokon alapuló, pontos és számonkérhető jelentés legyen. Az, hogy ez hogyan valósítható meg és hogyan tudják elkerülni a cégek a greenwashing csapdáját, a videóban megnézheti:

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.