350 000 NOD32 licenc a kanadai oktatásban

|

Az ESET antivírus megoldását választotta Ontario állam oktatási minisztériuma. A megállapodás keretében az intézmény a NOD32 antivírus szoftvert több mint 350 ezer iskolai számítógépre licenceli.

A kanadai iskolák minden nap különleges kihívásokkal néznek szembe, mivel az intenzív számítógép- és internet használat során nagy az esélye annak, hogy kémprogramok és egyéb kártékony kódok kerülnek fel a jellemzően kis létszámú informatikai részleg által karbantartott hálózatra. Ontario állam oktatási minisztériuma (OOM) ezért úgy döntött, hogy olyan antivírus megoldást keres a 6000 érintett iskola számára, melynek telepítése és menedzselése egyszerű, és ami képes megbízható, proaktív védelmet nyújtani az új típusú támadásokkal szemben is. Mivel Ontario államban az iskolai számítógéppark az alkalmazott operációs rendszerek tekintetében nagyon változatos képet mutat, olyan vírusirtót kellett biztosítani, mely lehetőség szerint minél több platformon elérhető. A minisztérium szakemberei korábban már két antivírus rendszert beválasztottak a programba, az interneten terjedő fenyegetések változása miatt azonban most olyan szoftvert kerestek, ami nem csak vírusok, de a kémprogramok és a kéretlen reklámprogramok ellen is védelmet nyújt. A NOD32 megfelelt e feltételeknek, mivel a legtöbb Windows operációs rendszeren fut, központilag menedzselhető, és a ThreatSense technológiának köszönhetően proaktív védelmet nyújt a még nem ismert vírusok, trójaiak, valamint kém- és adathalász-programok ellen. Az OOM által szeptembertől biztosított antivírus rendszer bevezetése nem kötelező, az iskolák saját maguk dönthetik el, hogy a NOD32-t, vagy más vírusirtót használnak. Az oktatási minisztérium által kezdeményezett és finanszírozott projekt hozzávetőlegesen 6000 iskola több mint 350 ezer hálózatba kötött számítógépét érinti, melyeket összességében 120 ezer tanár és adminisztrációs munkatárs, valamint 2 millió diák használ.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.