„Zöld munkahely” az AVIVA Életbiztosítónál

|

A Sun közelmúltban bemutatott Sun Ray megoldását választotta az AVIVA a környezettudatos munkahelyi környezet kialakítása érdekében.

Az Aviva Életbiztosító Zrt. a közelmúltban a Sun Microsystems vékonykliens megoldását választotta annak érdekében, hogy alacsony üzemeltetési költségű, mégis nagy teljesítményű és egyúttal környezetbarát munkahelyi környezetet teremtsen a munkatársai számára. Az ultravékony kliensekre épülő, új infrastruktúra által lehetőség nyílik az adminisztrációs-, valamint a különböző frissítésekkel kapcsolatos feladatok központi elvégzésére. A Sun által kifejlesztett megoldás lehetővé teszi, hogy a megfelelő rendszerteljesítmény elérése érdekében, az amúgy lokálisan történő erőforrás frissítés, vagy bővítés központilag valósuljon meg, s ezáltal egyszerűbbé váljon a rendszeradminisztrátorok munkája. A szerződés tárgyát képező gépeket a Sun Microsystems Kft. kiemelt partnervállalata, az Avnet Kft. szállította. A megállapodás keretében az Avnet 60 darab SunRay 2, 35 darab Sun Ray 2FS és 2 darab X4100 szerver szállítására kapott megrendelést. Az új környezet, a már korábban említett adminisztrációs és költségmegtakarítási előnyök mellett, biztonságos alternatívát kínál a támadásoknak és visszaéléseknek kitett, könnyen sebezhető asztali számítógépekhez képest, mivel teljes körű védelmet élvez a vírustámadásokkal szemben. Az intelligens kártyával működő felhasználóazonosítás a kiszolgáló-alapú infrastruktúrán keresztül történik. A használat során smart kártyás authentikáció útján rendelődnek a különböző alkalmazások az egyes felhasználókhoz. A felhasználók windows-környezetben használják a rendszert és ehhez nem kellett külön licencet (RDP vagy ICA kliens) vásárolni, a Sun Ray Connectornak köszönhetően.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.