A 4DSoft Kft. egy újabb piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenységgel kapcsolatos projektet indít 2010 szeptemberében

|

Most induló projektünk célja egy dinamikus hatásokon alapú hibakereső (ún. debugger) eszköz prototípusának elkészítése, amely segítségével a hibajelenségből kiindulva a hiba helye könnyen megtalálható Java programozási nyelv esetén, Eclipse fejlesztőrendszerben. Célunk egy új típusú hibakereső elkészítése, amely segítségével - a hibajelenségig történő futtatás után - a fejlesztő azonnal bármely olyan utasításra ugorhat, amely hibás lehet.

Ez az eszköz a hagyományos hibakereső szoftverek egy jelentősen továbbfejlesztett verziója. Hibakereső szoftver hiányában a hiba szinte megtalálhatatlan, annak használatával is sokszor nagyon sokáig eltart. A keresés gyakran hasonlít egy tű megtalálásához a szénakazalban. Ennek oka, hogy a hibakereső a program futását követi, tehát elölről hátrafelé próbál felderíteni, míg a hibajelenség a futás végén jelentkezik, és innen kiindulva lenne célszerű megtalálni a hiba helyét. A JIDEBUG pontosan erre képes, tehát a logikus irányt követve visszafelé találja meg a hibát. Ez azonban önmagában még kevés. A JIDEBUG arra is képes, hogy csak a releváns programrészeket vegye figyelembe, tehát azokat, ahol a hiba egyáltalán lehetséges. A hagyományos hibakereső olyan mint a személyvonat, tehát minden "állomáson" vagyis programlépésben megáll, míg a JIDEBUG mint egy nemzetközi expressz, csak a hiba szempontjából lényeges helyeken. A projekt fizikai befejezését követően a prototípusból egy terméket kívánunk létrehozni két éven belül. A terméket a kiértékelés feladat eredményei alapján kívánjuk kifejleszteni. A kiértékelésben támaszkodunk meglévő partnereinkre is.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.