A CERN és a 4D Soft Kft.

|

Számos helyen megjelent a hír, hogy az európai nukleáris kutatási szervezet, a CERN, - ahol az LHC részecskegyorsító segítségével zajlottak kutatások - izgalmas eredményekről számoltak be december 13.-i sajtótájékoztatójukon.

Fontos mérföldkő, hogy tovább szűkítették a Higgs-bozon lehetséges tömegtartományát a kutatók. 2012-ben elképzelhető, hogy teljessé válik a kvantumfizika standard modellje. Az LHC technikai értelmezésben egy hardver, amelynek gigantikus mennyiségű adatot kell kezelnie. Ezen adatok feldolgozására jött létre az ún. EGEE, illetve ennek minőségbiztosítására az ETICS európai uniós projektek. Az ETICS tesztelési feladataira a CERN a 4D Soft Kft.-t kérte fel. Az ETICS projekt eredménye, hogy olyan nagy szoftverrendszerek is - amelyen több tucat cég és intézet közösen dolgozik - magas minőséget képviseljenek és folyamatosan legyenek tesztelve, a hibák minél korábbi felismerése érdekében.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.