A Cisco felvásárolja a Nuova Systems részvényeit

|

Az akvizíció része a Cisco Data Center 3.0 adatközponti koncepciót támogató innovatív stratégiájának

A Cisco bejelentette szándékát, hogy felvásárolja a Nuova Systems fennmaradó 20 százaléknyi részvénycsomagját. A San Jose-i központú Nuova Systems céget alapítói azért indították útjára, hogy új generációs termékeket fejlesszen az adatközponti piac számára. A Nuova a teljes akvizíciót megelőzően és jelenleg is a Cisco többségi tulajdonában lévő leányvállalatként működik, amelyben az anyacég mintegy 70 millió USD értékű beruházást eszközölt, és a cég részvényeinek közel 80 százalékát birtokolja. A Cisco és a Nuova együttesen fejlesztette ki a napokban bemutatott Cisco Nexus 5000 nevű 10 gigabites Ethernet „top-of-rack” kapcsoló sorozatot, amely a sokféle adatközponti hálózati protokollra és szoftverintelligenciára építve egységes hálózati funkciókat biztosít. Az együttműködés eredményeként a Cisco Nexus 5000 tökéletesen együttműködik a közelmúltban bemutatott Cisco Nexus 7000 sorozatú kapcsolókkal, amelyekkel közös termékarchitektúrán, operációs rendszeren és egyéb szoftverintelligencián osztoznak együtt. A Nuova tranzakció összértékét elsősorban a Nuova termékeiből származó bevételek határozzák majd meg három időszakban (a 2010-es pénzügyi év elején, végén, illetve a 2011-es pénzügyi év közepén). „A Cisco innovációs stratégiája három pilléren alapul: a belső K+F tevékenységet iparági együttműködések és akvizíciók egészítik ki.” – nyilatkozta Ned Hooper, a Cisco cégfejlesztésért felelős alelnöke. "Az adatközponti stratégiánk is erre a három pillérren épül.” – tette hozzá Hooper. A Nuova alapítói Ed Bugnion, a VMware egykori társ-alapítója, Tom Lyon, az Ipsilion Networks korábbi alapítója, valamint Luca Cafiero, Prem Jain, Soni Jiandani, és Mario Mazzola – ők valamennyien a Cisco korábbi vezető munkatársai voltak. A tervek szerint a cég 6 alapítója valamint 200 munkatársa valamennyien a Ciscónál folytatják munkájukat. ### A Cisco Systemsről A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.