A Cisco megveszi a DiviTech-et

|

A Cisco videoátviteli megoldásai a DiviTech digitális szolgáltatáskezelő interfészével bővültek.

A Cisco Systems bejelentette vételi szándékát a dániai székhelyű DiviTech A/S cégre, a digitális szolgáltatás felügyeleti (DSM) piac vezető szereplőjére. A DiviTech DSM megoldása révén a műsorsugárzók, a kábel- és IPTV-szolgáltatók intuitív kezelői felületen keresztül videohálózatokat hozhatnak létre, módosíthatnak, illetve felügyelhetnek. A DiviTech felvásárlása a Cisco videotechnológiai stratégiájának része. A DiviTech DSM-technológiája egy olyan szoftveres alkalmazást is magába foglal, amellyel a szolgáltatók adott földrajzi régióra központilag szolgáltathatnak lokalizált tartalmakat, így például helyi és regionális híreket, igény szerinti videotartalmakat valamint egyéb szolgáltatásokat. A Cisco tervei között szerepel, hogy a DiviTech DSM-terméke a piacvezető Cisco ROSA hálózati és elemkezelő megoldással működjön együtt. Ezzel egy olyan átfogó platform jön majd létre, amely egyetlen, moduláris termékben kínál minden szintre (elemek, hálózat és szolgáltatás) kiterjedő videotartalom-kezelést. „A DiviTech DSM-platformja olyan kiindulási alap, amellyel a Cisco megőrizheti vezető helyét az összetett videohálózatok új generációs felügyeleti eszközeinek és alkalmazásainak piacán.” – nyilatkozta Dean Rockwell, a Cisco szolgáltatói videotechnológia részlegén belül működő digitális médiaosztály ügyvezetője. A DiviTech DSM-megoldása kiegészíti a Cisco saját innovációs törekvéseit, illetve kapcsolódik a közelmúltban a videopiacon végrehajtott akvizícióihoz - többek között a Scientific Atlanta, az Arroyo és a Tivella felvásárlásához. A DiviTech a Cisco 128. akvizíciója. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására várhatóan a Cisco 2008-as üzleti évének utolsó negyedévében kerül sor. A felvásárlás pénzügyi feltételeit a felek nem hozták nyilvánosságra. Az ügylet lezárultával a DiviTech alkalmazottai a Cisco szolgáltatói videotechnológiai részlegének digitális médiaosztályához tartoznak majd.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A Project029 Magyarország Kft. közleménye
Bezár