A Fujitsu technológiájával 60%-kal* több szurkoló vehet részt az élő sporteseményeken

|

Akár 60%-kal több szurkoló élvezheti Covid-biztos módon az élő sporteseményeket - amikor erre a szabályok lehetőséget biztosítanak - a Fujitsu Digital Annealer rendszerre épülő, kvantumtechnológia által inspirált optimalizációs szolgáltatásával (Quantum-Inspired Optimization Service, QIOS).

A sportcsarnokokba való visszatérést segítő technológia jóval nagyobb jegyárbevételt biztosít a sportkluboknak és a sportrendezvények szervezőinek.

A Fujitsu megoldását jelenleg vizsgálják a német labdarúgó-bajnokság első osztálya, a Bundesliga klubjai, és többen is komolyan érdeklődnek a használata iránt. A berlini olimpiai stadion alapján készült modell szerint a Digital Annealer 60%-kal képes növelni a közösségi távolságtartás szabályai mellett használható ülőhelyek számát, és így több bevétel keletkezik a jegyeladásokból minden játéknapon. A világhírű Nürburgring versenypályán egy 24 órás verseny alkalmával és a Formula-1 keretében végzett teszteken győződtek meg a rendszer hatékonyságáról. A többi sporteseménytől eltérő szabályokat követő Nürburgringen 30%-kal tudják növelni a nézők számát a Fujitsu Digital Annealerével.

Mirco Markfort, a Nürburgring vezérigazgatója, elmonda: "A Digital Annealerrel végzett tesztek alapján a ténylegesnél 30-40%-kal jobb kihasználtságot érhettünk volna el lelátónként a teszteseményeken változatlan járványügyi szabályok mellett. Ez igazán meggyőző eredmény, és jól mutatja a Digital Annealer teljesítményét. El tudjuk képzelni, hogy használni fogjuk ezt a technológiát a jövőben, ha sikerül összekapcsolni a jegykezelő rendszerrel."

A szurkolók jellemzően több jegyet vásárolnak a részt vevő barátok és családtagok létszámától függően. A Covid-biztos helykiosztás miatt azonban eddig szigorú szabályok voltak érvényben. Jellemzően minden két ülőhely között több széket üresen hagytak a biztonságos közösségi távolságtartás érdekében. Ezt a kiosztást attól függetlenül fenn kellett tartani, hogy a nézők párosával szándékoztak-e ülni, vagy sem.

A Fujitsu Digital Annealerével a helykiosztás maximálisan figyelembe veheti az előírásokat

A Digital Annealerrel a szervezők gyorsan és rugalmasan kiszámíthatják a helykiosztást a nézők igényeitől függően a helyi közösségi távolságtartási szabályok szerint, a normál páros ültetési minta követése helyett. Ez a komplex számítás hagyományos számítógépeken túlságosan hosszú ideig tart, így az online jegyértékesítés során nem végezhető el. A Digital Annealer azonban képes arra, hogy a kvantumszámítógépekhez hasonló sebességgel végezze el a kombinatorikai optimalizációs számításokat - és nagy számú lehetőség közül kiválassza a lehető legjobbat.

Joern Nitschmann, a Fujitsu gyártószektorért és gépkocsigyártásért felelős közép-európai vezetője elmondta: "Amikor a sport- és egyéb események visszatérnek az életünkbe, a közösségi távolságtartás továbbra is fontos követelmény marad, korlátozva az eladható jegyek számát. A szervezők előtt álló optimalizációs számítási feladat túlságosan bonyolult ahhoz, hogy hagyományos számítógépekkel elég gyorsan elvégezhető legyen a gyakorlati alkalmazáshoz. Jó hír a szurkolók és a szervezők számára, hogy a Fujitsu QIOS megoldásával megvalósítható a Covid-biztos közösségi távolságtartás, így többen juthatnak be a várva várt eseményekre."

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.