A Gartner többszörösen elismeri a Fujitsu átfogó hibrid IT kínálatát

|

A Fujitsu átfogó hibrid IT kínálata három infrastruktúra-szolgáltatási piacot vizsgáló Gartner Magic Quadrant jelentésben is jól szerepelt. A piackutató cég független jelentései a szállítók jövőképét és végrehajtási képességét vizsgálják az adatközponti outsourcing, az infrastruktúraszolgáltatások, a menedzselt hibrid felhőüzemeltetés, valamint a szolgáltatásként nyújtott felhőinfrastruktúra (IaaS) területén.

 

Budapest, 2017. augusztus 3. – A Fujitsu az egyetlen olyan technológiai megoldásszállító, amely a Gartner három IT-infrastruktúra szállítási stratégiákat vizsgáló jelentésében is szerepel. A Gartner nemrég a „vezetők” (Leader) szegmensébe sorolta a Fujitsut az adatközponti outsourcing- és infrastruktúra-szolgáltatások európai piacáról készített jelentésében1, és ezenkívül két új felhőinfrastruktúra-piaci jelentésében is név szerint említi a Fujitsut.

 

A menedzselt hibridfelhő-üzemeltetés európai piacáról készített 2017-es Magic Quadrant jelentésben2 a Gartner úgy definiálja a menedzselt hibridfelhő-üzemeltetést, mint „termékként kínált, szabványosított üzemeltetési szolgáltatást, amely egy számítási, hálózati és tárolóhardverekből álló, felhőkész rendszerinfrastruktúra-platform, valamint az önkiszolgálást és a gyors bevezetést támogató, szoftveres felhőinfrastruktúra keretrendszer kombinációjára épül”. A Fujitsu a szolgáltatásként nyújtott felhőinfrastruktúra globális piacáról készült 2017-es Magic Quadrant jelentésben is szerepel3. A jelentés a felhőalapú IaaS-erőforrásokon túl az erőforrások automatikus kezelését, a szolgáltatásként igénybe vehető felügyeleti eszközöket és a felhőszoftverekhez kapcsolódó infrastruktúra-szolgáltatásokat is figyelembe veszi a szállítók értékelésénél.

 

„Úgy gondoljuk, hogy a Gartner azért szerepeltette a Fujitsut mindhárom szállítói Magic Quadrant jelentésben, mert cégünk erősen elkötelezett a magasabb szintű innovációt és interoperabilitást nyújtó, következő generációs hibrid IT-környezetek fejlesztése iránt. A Fujitsu mélyreható szakértelemmel és hatékony szolgáltatásösszehangolási képességekkel támogatja a hibrid IT kialakítását. Minden igényre kínálunk ügyfeleinknek megoldást – legyen szó végponttól végpontig terjedő, következő generációs IT-környezet kialakításáról vagy a teljes infrastruktúra kiszervezéséről. Emellett úgy gondoljuk, hogy a jelentésekben való szereplésünk független megítélés szerint is bizonyítja, hogy az ügyfelek minden lépésnél számíthatnak a Fujitsura a hagyományos és felhőalapú szolgáltatások tökéletes egyensúlyának megteremtése, azaz működésük átalakítása terén” – nyilatkozta Conway Kosi, a Fujitsu EMEIA menedzselt infrastruktúraszolgáltatásokért felelős vezetője.

 

A Fujitsu egyedülállóan alkalmas a hibrid felhőkörnyezet üzemeltetésére, emellett integrált módon támogatja az adatközponti outsourcing és a felhőalapú infrastruktúraszolgáltatások nyújtását – azon belül a külső szállítóktól származó felhőplatformok összehangolt üzemeltetését. A digitális szolgáltatások átfogó kínálatát jól kiegészíti a Fujitsu Cloud Service K5 globális felhőplatform, amely támogatja a gyors és a robusztus IT megteremtését. A szolgáltatásként nyújtott infrastruktúra és a szolgáltatásként nyújtott platform (IaaS és PaaS) megoldások kombinálásával a K5 fokozza a szervezetek reagálókészségét, költséghatékonyságát, és támogatja a felhőnatív alkalmazások gyors fejlesztését. A Fujitsu ügyfeleivel szorosan együttműködve szabja testre az adott üzleti környezetnek megfelelő mértékű és ütemű felhőátállást segítő megoldásokat. Az átállást megkönnyíti a K5 felhő univerzális elérhetősége, ami mindenütt garantálja a szükséges teljesítményt és a hatósági megfelelést.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.