A hazai napelemparkokban is bizonyítanak a Siemens megoldásai

|

Közel 400 MW teljesítményű fotovoltaikus energia hálózatba táplálását segítik a vállalat eszközei.

Magyarország Nemzeti Energiastratégiája által kitűzött cél, hogy az ország fotovoltaikus (PV) kapacitása 2030-ra meghaladja a 6000 MW-ot, 2040-re pedig megközelítse a 12000 MW-ot. A stratégiához illeszkedve számos naperőműpark épült az ország különböző pontjain az elmúlt években: Magyarország 2020-ban és 2021-ben is a tíz legnagyobb éves PV kapacitásbővülést produkáló európai uniós tagország között szerepelt a Solar Power Europe felmérése szerint, míg 2022-ben a 11. helyen végzett.

A Siemens 2022-ben három új, jelentős kapacitással rendelkező hazai napelemparkhoz is biztosított berendezéseket partnerein keresztül. A Mezőcsáton, Túrkevén és Sárfimizdón megvalósított, összesen nagyságrendileg 400 MW névleges teljesítményű fotovoltaikus erőművek 132/22kV-os alállomásaihoz NXAIR légszigetelt középfeszültségű kapcsolóberendezések kerültek. Az erőművek középfeszültségű hálózatainak kompakt transzformátorállomásaiban pedig 8DJH kapcsolóberendezések és SENTRON készülékek üzemelnek.

Globális szinten is számos napelemparkban találhatunk Siemens megoldásokat, többek közt Olaszországban, Izraelben, Brazíliában, Vietnámban, Pakisztánban. A Siemens Thaiföldön például a világ legnagyobb úszó naperőműve számára mikrogrid-irányító rendszert és az elosztott energiaforrások optimalizálására szolgáló felhőalapú szoftvermegoldást biztosított.

 

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.