A HP gyorsuló ütemben növelte részesedését a hálózati megoldások globális és regionális piacán

|

A HP bejelentette, hogy az összes hálózati szegmensben és a világ minden régiójában sikerült növelnie piaci részesedését 2011 első naptári negyedévében.

A Dell’Oro Group elemzőcég nemrég kiadott jelentése szerint a HP Networking továbbra is gyorsabban növekszik a piacnál és versenytársai rovására bővíti árbevétel szerinti piaci részesedését. A jelentésből kiderül, hogy a HP 2,5 százalékponttal növelte árbevétel szerinti részesedését a Layer 2/Layer 3 Ethernet switch-ek globális piacán 2011 első negyedében. A Cisco részesedése 5,8 százalékponttal esett vissza ugyanebben az időszakban. A HP 2,5 százalékpontos árbevétel alapján számított részesedés-növekedést ért el a routerek, és 2,2 százalékpontos bővülést a vezeték nélküli helyi hálózatok (WLAN) piacán ugyanebben az időszakban, miközben a Cisco részesedése 3,1 illetve 0,4 százalékponttal csökkent a két szegmensben. A HP-val az ügyfelek egyszerűbb, rugalmasabb és nyitottabb hálózatokra állnak át, és jobb reagálókészséget érhetnek el vállalati környezetükben. A piaci eredmények tanúsága szerint világszerte gyorsuló ütemben erősödik az ügyfelek bizalma a HP hálózati megoldásai iránt. A további növekedés érdekében a HP nemrég vezette be a HP FlexNetwork architektúrát, az iparág egyetlen adatközpontokhoz, campus-hoz és fiókirodákhoz szánt, egységes hálózati architektúráját. A HP konvergens infrastruktúrájában (HP Converged Infrastructure) kulcsszerepet játszó HP FlexNetwork az elszigetelt hálózatrészek egyesítése érdekében a vállalati szervezet összes hálózati eszközénél gondoskodik a protokollok következetes alkalmazásáról. A Dell’Oro Group jelentésének további, a HP-t illető főbb megállapításai: — Megerősített első hely az intelligens menedzselt switch-ek kategóriájában – 34 százalékos piaci részesedéssel és 13 százalékpontos előnnyel a második helyezett szállítóhoz képest. — Megerősített második hely a switch-ek és routerek piacán árbevétel és értékesítési darabszám szerint – 12 százalékos árbevétel- és 20,2 százalékos volumennövekedés a switch-eknél, illetve 5,5 százalékos árbevétel- és 10,3 százalékos volumennövekedés a routereknél. — Nagyobb árbevétel szerinti részesedés kapcsolási megoldásokból az előző év hasonló időszakához képest minden régióban: 1 százalékpontos növekedés Észak-Amerikában; 2 százalékpontos az EMEA-régióban; 6 százalékpontos Ázsiában, a Csendes-óceáni térségben és Japánban; és 4 százalékpontos Latin-Amerikában. — A piac egészét meghaladó árbevételnövekedés a switch-ek szegmensében a vizsgált időszakban Ázsia, a Csendes-óceáni térség és Japán területén (14,6 százalékról 20,1 százalékra), valamint Latin-Amerikában (12,6 százalékról 16,1 százalékra). — A piac egészét meghaladó mértékű növekedés a switchek, a routerek és a WLAN megoldások kategóriájában a 2009 első negyedévétől számított két évben. Bővebben a HP Networking megoldásairól: www.hp.com/networking.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.