A Kaspersky kiberbiztonsági képzést indít

|

A Kaspersky Átláthatósági Központjaiba belépő partnerek továbbra is hozzáférhetnek a vállalat belső biztonsági gyakorlataival és technológiáival kapcsolatos információkhoz.

A digitalizáció gyors terjedése következtében létfontosságúvá vált a stabil informatikai infrastruktúra megléte a különféle szoftver- és hardverplatformok zökkenőmentes integrálásához és futtatásához, és persze a hatékony működéshez is. Ugyanakkor a szervezetek informatikai infrastruktúrája különféle kiberbiztonsági kockázatoknak lehet kitéve, éppen ezért a kibertámadásokkal szembeni ellenálló képesség kritikusan fontos tényező. A globális ellátási láncok és/vagy kritikus infrastrukturális hálózatok részét képező különféle komponensek feltörhetők, ami nemcsak a közbiztonság szempontjából káros, hanem a gazdasági és társadalmi jólét szempontjából is. Szerencsére azonban vannak olyan módszerek, amelyek segítségével a szervezetek felmérhetik, majd biztosíthatják ezen elemek biztonságosságát és sértetlenségét.

A Kaspersky segítségképpen kidolgozott egy kiberkapacitás-építő programot, termékbiztonság-értékeléssel foglalkozó célirányos képzést. Az online és offline formában is elérhető képzés segítségével a vállalatok, kormányzati szervezetek és akadémiai intézmények a biztonsági felmérések témájában bővíthetik ismereteiket és dolgozhatnak ki gyakorlati eszközöket. Csakis így biztosíthatják ugyanis a saját IT-infrastruktúráikba és hálózataikba integrált külső felek által gyártott alkalmazások biztonságosságát és sértetlenségét. A program keretében a szervezetek megtanulhatják, hogyan lehet a kiberbiztonsági kockázatokat azonosítani, kezelni és csökkenteni.

- Átláthatósági Központjaink megnyitása óta komoly termékbiztonság-értékelési gyakorlatot dolgoztunk ki, és úgy látjuk, hogy nem elég, ha a vállalat pusztán csak bejelenti, hogy hajlandó rendelkezésre bocsátani a forráskódját felülvizsgálatra. Az értékeléshez és az átláthatósági politikában foglaltak teljes körű megtapasztalásához a partnereinknek bizonyos szintű konkrét információbiztonsági ismeretekkel kell rendelkezniük. Kiberkapacitás-építő programunk segítségével az üzleti és a kormányzati szervezetek, valamint az akadémiai intézmények is szert tehetnek az általuk használt termékek megfelelő biztonsági értékeléséhez szükséges ismeretekre, és így növelhetik a hálózataik kibertámadásokkal szembeni ellenálló képességét - mondta Oleg Abdurasitov, a Kaspersky közönségkapcsolati részlegének vezetője.

A programban részt vevőknek alapfokú ismeretekkel kell rendelkezniük a szoftverfejlesztési életciklus, a programozás és az információbiztonság területén. A képzés bevezeti a szervezeteket a termékbiztonság-értékelés és fenyegetés-modellezés, a forráskód-felülvizsgálat és a sérülékenység-kezelés világába. A program próbaüzemében ingyenes a részvétel. Elsőként a kormányzati és az akadémiai szervezetek vehetnek részt benne, várhatóan 2020 harmadik negyedévében. Ezt követően a képzés az üzleti szervezetek számára még idén elérhető lesz. Az érdeklődők itt tudhatnak meg többet, illetve kérhetnek információt.

A világszerte alkalmazott elkülönülés és társadalmi távolságtartás idején gondoskodnunk kell arról, hogy kulcsfontosságú szolgáltatásaink elérhetőségét ne korlátozza a fizikai hozzáférés. Nem kivétel ez alól a Kaspersky Átláthatósági Központjainak elérhetősége sem. Hogy továbbra is hozzáférést biztosítson a vállalat belső biztonsági gyakorlataival és technológiáival kapcsolatos információkhoz, a Kaspersky lehetővé tette az Átláthatósági Központok által nyújtott szolgáltatások távelérését egy "kék pályás" értékelési opció biztosításával, ami a legjobb módja a vállalat szakmai gyakorlatai és adatvédelmi szabványai megismerésének.

A szolgáltatással a Kaspersky megbízható partnerei továbbra is áttekinthetik a vállalat biztonsági és átláthatósági legjobb gyakorlatait, valamint termékeit és szolgáltatásait is. A Kaspersky szakemberei bármely kérdés megválaszolására is készen állnak, sőt élő bemutatót is tartanak arról, hogy hogyan zajlik egy forráskód-felülvizsgálat. A kék pályás távértékelési opció igényléséhez keresse fel a weboldalt.

A Kaspersky Globális Átláthatósági Kezdeményezésével kapcsolatos aktuális információk ezen a weboldalon érhetők el.

További információ: www.kaspersky.com

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.