A Siemens első helyen áll a fenntarthatóság terén

|

A Dow Jones Fenntarthatósági Index első helyét érdemelte ki a vállalat.

A Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI) a Siemens az első helyet szerezte meg az iparági csoportja rangsorában szereplő 45 vállalat közül. A lehetséges 100 pontból 81-et ért el. A vállalat a DJSI első megjelenése, 1991 óta minden évben szerepel a rangsorban.

A vállalat globális vezető pozíciót szerzett a társadalmi és környezeti jelentéstétel, az innováció és a kiberbiztonság, valamint a termék- és iparági környezetvédelem területén. A DJSI gazdasági, ökológiai és társadalmi szempontokat is figyelembe vett. 

"Számunkra a fenntarthatóság elengedhetetlen üzleti szempont, és a vállalati stratégia szerves része" - mondta Judith Wiese, a Siemens AG személyzeti és fenntarthatósági vezérigazgató-helyettese.

A Siemens 2021 júniusában mutatta be új fenntarthatósági keretrendszerét, a DEGREE-t, mely meghatározott prioritásokkal és mérhető törekvésekkel rendelkezik a környezetvédelmi, társadalmi és kormányzási (ESG) fenntarthatósági dimenziókban.

Minden betűje egy olyan dimenziót jelöl, amelyben a Siemens még több erőfeszítést kíván tenni: a "D" a dekarbonizációt, az "E" az etikát, a "G" a kormányzást, az "R" az erőforrás-hatékonyságot, és a kettős "E" a méltányosságot, illetve a Siemensnél dolgozók foglalkoztathatóságát jelenti.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.