A só megy tovább: SUSE – SaltStack együttműködés a még jobb automatizációért

|

A két vállalat még szorosabban együttműködik a Salt fejlesztésében, hogy összehangolják a szoftveralapú adatközpontok felhő- és tárolási erőforrásainak felügyeletét.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy SUSE és a SaltStack mostantól még intenzívebb együttműködés keretein belül dolgozik az adatközponti erőforrások felügyeletének automatizálásán. A SaltStack Enterprise és a SUSE Linux Enterprise Server rendszeren futó SUSE Manager 3 már most is képes intelligens módon összehangolni a heterogén vállalati informatikai rendszereket. A SUSE és a SaltStack kooperációjának célja, hogy a Salt független fejlesztésén keresztül ezeket kiterjesszék a tárolási, valamint felhő- és konténeralapú erőforrások optimalizálására, gördülékenyebbé téve ezáltal az üzleti működést.

„Mostantól a SaltStack Enterprise és a SUSE Manager 3 képes ugyanazon a nyílt forráskódú Salt platformon működni. A két megoldás integrációjánál arra helyeztük a hangsúlyt, hogy azok lehetővé tegyék az adatközpontok különböző, egymást kiegészítő elemeinek működtetését és felügyeletét. Együtt olyan széles rendszerfelügyeleti portfóliót biztosíthatunk, amely minden ügyfél igényeinek megfelel” – mondta el Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

A SaltStack Enterprise és a SUSE Manager 3 a Salt nyílt forráskódú rendszerfelügyeleti szoftverre épül. A SUSE Manager 3 integrált módon támogatja a Salt rendszert, a két vállalat pedig most azon dolgozik, hogy erre alapozva, a SaltStack Enterprise és a SUSE Linux Enterprise Server automatizálási szoftverkészleteinek segítségével magasabb szintre emelhesse az automatizálást és felügyeletet a szoftveralapú adatközpontokban.

„A vállalatok nem csupán a munkafolyamataikon és az informatikai teljesítményükön szeretnének folyamatosan javítani, de az üzleti hatékonyságukon is. Ugyanakkor kihívást jelent számukra a méretezhetőség, az egyre összetettebbé váló rendszerek, valamint a gyorsan változó piaci igények. A SUSE–SaltStack együttműködés széles körű és kifinomult automatizálási és összehangolási lehetőségeket biztosít a komplex adatközponti környezetek között, ami komoly versenyelőnyt kínál” – mondta Mary Johnston Turner, az IDC vállalati rendszerfelügyeleti szoftverekért felelős kutatási alelnöke.

A SUSE Manager az egyik legjobb nyílt forráskódú infrastruktúra-felügyeleti megoldás, amely lehetővé teszi az IT-munkatársak számára a rendszer összetettségének csökkentését, valamint az informatikai eszközök feletti irányítás visszanyerését. A termék továbbá biztosítja a megfelelést a belső biztonsági házirendeknek és a külső szabályozásoknak, emellett optimalizálja az üzemeltetést a költségek csökkentésével egyidejűleg. A SaltStack Enterprise szinte bármilyen adatközpont-erőforrás felügyeletét képes automatizálni, így a SUSE Manager 3 képességeit is kiterjeszti, beleértve a Linux, Windows, MacOS és UNIX rendszerek többplatformos támogatását. A SaltStack Enterprise emellett támogatja a nagy, sok szerverből álló környezeteket, továbbá olyan vállalati szintű funkciókat biztosít, mint például az adatmegőrzés és eseményszűrés, illetve távolról is alkalmazható, eseményalapú automatizációt kínál bármilyen alkalmazás és környezet esetében.

További információért a SaltStack és a SUSE együttműködéséről kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://saltstack.com/integrations/suse/

Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.