A Sun Microsystems bejelentette a Sprint Titan platformhoz készült új fejlesztői eszközöket

|

A Sun Microsystems bejelentette, hogy a Sprint Titan platformhoz készült Sun Java vezeték nélküli eszközkészlet előzetes változata letölthető a http://developers.sun.com/mobility/community/sprint-adp.jsp oldalról.

A mobil Java platformon (Java ME), a Connected Device Configuration (CDC) keretrendszeren és az OSGi szolgáltatási platformon alapuló Titan a Sprint következő generációs mobil Java platformja a gyorsan növekvő okostelefon-piacon. A Sprint és a Sun együttműködésének legújabb eredménye a Sprint Titan platformhoz készült Sun Java vezeték nélküli eszközkészlet. A két cég a Java technológia fejlesztői részére kidolgozott innovatív lehetőségek fejlesztéséért fogott össze, és együttműködésük már régi gyökerekre nyúlik vissza. A Sun eszközkészlete a Titan platformmal ötvözve a Java ME szoftverkészlet teljesítményét és rugalmasságát használja ki, így teljes fejlesztőkörnyezetet biztosít a Sprint előfizetői számára színvonalas alkalmazások, illetve új tartalom létrehozásához. A Sun aranyfokozatú támogatóként a Sprint alkalmazásfejlesztőinek e heti, Hollywoodban megtartott konferenciáján mutatja be az új eszközkészletet. A Sprint Titan platformhoz készült Sun Java vezeték nélküli eszközkészlet kiváló fejlesztőkörnyezet, amely eleget tesz a CDC 1.1, a Foundation Profile 1.1, a Mobile Information Device Profile 2.0 (MIDP 2.0) iparági szabványoknak, továbbá számos opcionális Java Specification Request (JSR) csomagnak is. A Sun új, Sprint Titan platformra optimalizált terméke olyan funkciókat is kínál, mint az eszközön futtatott hibakeresés (on-device debugging) és teljesítményelemzés. A terméknek része az asztali számítógépen dolgozó fejlesztőknek készült emulátor is, amely pontosan szimulálja az alkalmazás viselkedését a mobil eszközökön. A fejlesztők használhatják a Sun eszközkészlet egy másik emulátorát is, amellyel közvetlenül a Windows Mobile-t futtató eszközökön fejleszthetik, tesztelhetik, módosíthatják és futtathatják a Titan platformon alapuló programjaikat. A Titanhoz kötődő új funkciókon felül a Sun eszközkészlet megkönnyíti a Sprint eddigi alkalmazásfejlesztőinek, hogy programjaikkal átálljanak az új Titan szoftverkészletre. A Sprint Titan platformhoz készült Sun Java vezeték nélküli eszközkészletet úgy tervezték, hogy illeszkedjen a NetBeans Mobility Pack programcsomaghoz. A fejlesztők így kiaknázhatják mindazon funkciókat, amelyek a díjnyertes NetBeans 6.0 IDE legutolsó kiadását jellemzik. A cég másik fontos bejelentése a NetBeans 6.0 verziója, amely számtalan új funkcióval támogatja a fejlesztői termelékenységet, mivel továbbfejlesztett eszközökkel hozhatók létre mobil alkalmazások. Az új verzió támogatja a Java, C/C++, JavaScript és Ruby nyelveket, valamint jelentősen javítottak a kódszerkesztési lehetőségeken is. A NetBeans és az NetBeans Mobility Pack szoftvercsomagról további információ az alábbi webhelyen található: http://www.netbeans.org. A http://developers.sun.com/mobility/community/sprint-adp.jsp weboldal további információkat nyújt többek között a Sprint Titan platformhoz készült Sun Java vezeték nélküli eszközkészletről is.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.